top of page
W-PRO beoordeling

 

De W-PRO-beoordeling is een gestandaardiseerde maatstaf die wordt gebruikt om de waterbestendigheid en beschermingsniveau van outdoor kleding te evalueren, met name kledingstukken die zijn ontworpen voor activiteiten in natte of vochtige omstandigheden. Het geeft consumenten waardevolle informatie over hoe goed de kleding hen droog kan houden wanneer ze worden blootgesteld aan vocht.

De W-PRO-beoordeling wordt uitgedrukt in millimeters en verwijst naar de hoeveelheid waterdruk die de stof kan weerstaan voordat water begint door te dringen. De schaal varieert van 0 tot 20.000 millimeter.

  • Een W-PRO-beoordeling van 0 tot 5000 mm geeft een lage waterbestendigheid aan. Kledingstukken met deze beoordeling kunnen lichte regen en kortdurende blootstelling aan water aan, maar zijn mogelijk niet geschikt voor langdurige natte omstandigheden.
     

  • Een W-PRO-beoordeling van 5000 tot 10000 mm geeft een gemiddelde waterbestendigheid aan. Kledingstukken met deze beoordeling kunnen lichte tot matige regen aan en houden je droog tijdens de meeste outdoor activiteiten.
     

  • Een W-PRO-beoordeling van 10000 tot 15000 mm geeft een hoge waterbestendigheid aan. Kledingstukken met deze beoordeling kunnen matige tot zware regen aan en zijn geschikt voor meer intense outdoor activiteiten in natte omgevingen.
     

  • Een W-PRO-beoordeling van 15000 tot 20000 mm geeft een uitstekende waterbestendigheid aan. Kledingstukken met deze beoordeling kunnen zware regen aan en zijn ideaal voor extreme outdoor activiteiten in zeer natte omstandigheden.

Bij het kiezen van outdoor kleding is het belangrijk om rekening te houden met de W-PRO-beoordeling, omdat dit helpt bepalen op welk niveau de kleding je zal beschermen tegen water en vocht tijdens je outdoor avonturen. Door het selecteren van de juiste mate van waterbestendigheid ben je verzekerd van comfort en droogte, ongeacht de weersomstandigheden waarmee je te maken krijgt.

bottom of page